A feldolgozott ételeken alapuló diéta, mely a nyugati országokra jellemző, alacsonyabb bélműködéshez vezet. Egy új tanulmány szerint a masszázs segíthet leküzdeni a krónikus székrekedést.
 
“A székrekedés a rendellenes bélműködés eredménye, melyet az alacsony, vagy nehéz bélműködést okoz. Ez egy gyakori probléma a nyugati országokban. A hashajtó a leggyakoribb megoldás a székrekedésre, bár a hosszútávú használata ezeknek a szereknek káros mellékhatásokat eredményezhet. Ezek közé tartozik az erősebb székrekedés, és a gyomorfekély.” – idézet a www.pubmed.gov-on megjelent összefoglalóból. Egy új kutatás összegezte az 1999-től megjelent tanulmányokat a témában. “A hasi masszázs, mely egykor a székrekedés elfogadott gyógymódja volt, már nem tekinthető a leghatásosabbnak.
 
 
Természetesen sokan szeretik, mivel olcsó, nincsenek káros mellékhatásai, és maguk a betegek is elvégezhetik magukon.” – olvasható az összefoglalóban. A tanulmány a Journal of Bodywork and Movement Therapies nevű magazinban jelent meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsoljki.blog.hu/api/trackback/id/tr253311146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása