Nem, ez nem egy találós kérdés. A különféle masszázstechnikákkal évszázadok óta javítják az emberek egészségét. Az utóbbi időkben felfedezték, hogy az állatokra is ugyanolyan jó hatással lehet. Simogatni valószínűleg mindenki szokta a kedvenceit, az állatmasszázs tulajdonképpen nem sokban különbözik ettől, csak célzott területekre irányul, az állat méretétől függő nyomáserősséggel.
 
Lehet, hogy érdemesebb lenne újra-felfedezésről beszélni, ugyanis egyes források szerint már egyiptomi állatgyógyítók is használták a masszázst, de az állatkertekben, az ügyességi versenyeken kutyáknál, és sportlovaknál régóta alkalmazzák.
 
 
A masszázs az állatok szervezetében is endorfinokat szabadít fel, amely természetes fájdalomcsillapító és hangulatjavító, hozzájárul az állat fizikai és mentális egészségéhez, ezenkívül erősíti a gazdi és kedvence közti kapcsolatot. A viselkedési problémás állatok esetében a masszázs segít elnyerni az állat bizalmát, megnyugtatja az idegeket és mérsékli az agresszivitást. Sérülések megelőzésére is alkalmas, illetve elősegíti a gyorsabb felépülést.
 
 
 
A hivatásos állatmasszőr, mert természetesen létezik ilyen szakma, először megismerkedik az állattal, megfigyeli a járását, testtartását, viselkedését és a lelkiállapotát, ezután eldönti, hogy melyik technika alkalmas az állat kezelésére. Egy alkalom általában fél óra hosszú, de akadnak türelmesebb négylábúak, akik ragaszkodnak az egész órás kezeléshez.
 
 
Nem kell azonban feltétlenül szakemberhez fordulni, ha egy kicsit javítani szeretnénk kedvencünk állapotán. Viszonylag egyszerűen megtanulható a dörzsölő masszázs, ilyenkor körkörös mozdulatokkal masszírozzuk az állat testét, változó erősséggel. Ez a módszer alkalmas az ideges állat lenyugtatására például az állatorvosnál.
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsoljki.blog.hu/api/trackback/id/tr303443302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása