A masszázs terápia eredménye általában relaxáció és kipihentség, melyek akár a jobb alvást is elősegíthetik. Egy új kutatás kimutatta, hogy az álmatlanság az USA-ban évi 63 milliárd dollárnyi kiesést okoz a termelésben. Az álmatlanság egy átlagos amerikai munkásnak évente 11.3 napot, és 2280 dollár kiesést jelent a termelésben, a Sleep magazinban megjelent tanulmány szerint. Ha az egész országra vetítjük ki, akkor 252.7 nap, és 63.2 milliárd dolláros hiány jön ki.
 
 
“Megdöbbentőnek tartjuk az eredményeket, hogy az álmatlanság ekkora hatással lehet egy ember életére. Ez egy olyan probléma amivel többet kellene foglalkozni, ugyanis az inszomniában szenvedők nem maradnak otthon, hanem elmennek kialvatlanul is dolgozni, ezért a munkavégzés minősége rossz lesz a fáradtság miatt. Sajnos nehéz olyan megoldást találni mely fellendíthetné a termelést.” – mondta a tanulmány vezető írója, Ronald C. Kessler. Itt lép közbe a masszázs, ugyanis az ilyen terápia általában nyugtatólag hat a páciensre, és elősegíti a nyugodt alvást. Ez lehetne talán a megoldás az inszomniában szenvedők számának a csökkentésében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsoljki.blog.hu/api/trackback/id/tr193294481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása