A masszázs terápiának van néhány komolyabb veszélye. Ha egy rendesen betanított terapeuta végzi el a masszázst, akkor a sérülések veszélye igen alacsony. A mellékhatások közé tartozhat az ideiglenes fájdalom, kényelmetlen érzés, horzsolások, duzzanatok az érzékenység, vagy allergia a masszázs olajokra.

 

A masszázs veszélyei:


- Az erőteljes masszázs nem ajánlott azoknak, akik valamilyen vérzési rendellenességtől szenvednek, vagy akik véralvadás gátló gyógyszert szednek.


- A masszázst nem lehet a test olyan részén végezni, ahol megalvadt vér van, törés, nyílt vagy gyógyuló seb, bőrbetegség, gyenge csontok, és ahol nemrég műtétet végeztek el.


- A masszázs jelenleg úgy fest, hogy jót tesz a rákos betegeknek, de előtte ajánlatos az onkológussal konzultálni. Nem ajánlott bármilyen közvetlen nyomás a tumorra.


- A terhes nőknek is ajánlott az orvosukkal egy konzultáció a masszázs terápia előtt.
Ha ezeket betartjuk, nem lehet bajunk egy kellemes masszázs után.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsoljki.blog.hu/api/trackback/id/tr653363281

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A masszázs kedvező hatásairól 2011.11.09. 11:22:14

... olvashatunk a Kapcsolj ki blog legutóbbi bejegyzéseiben. Öröm hogy saját tollból származó írás ecseteli a masszázs élettani előnyeit és kedvező hatását az egészségre, nem pedig azon összeállítások egyike, amelyek ezer masszőr lapján olvashatók, mer...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása