A keleti civilizációk már több mint 3000 éve rájöttek, hogy a masszázs jó hatással van az egészségünkre. Volt idő amikor a masszázsról nem hitte el senki, hogy jótékony hatásai vannak, de szerencsére mára már ez megváltozott. Manapság a gyógyítás egy teljeskörű módszereként tartják számon, melyet már a világ minden táján művelnek. Az előnyei közé tartozik migrén enyhitése, a stressz csökkentése, a vérkeringés javítása, és a fizikai funkciók rehabilitációja.
 
 
A feszült izmok okozhatják a test természetes egyensúlyának elvesztését. Ez fájdalmakhoz vezethet, ugyanis a többi izom megfeszül, hogy egyensúlyozza valahogy a fájdalmat okozó izmokat. Ebből gyakran láncreakció alakul ki, és az eredetileg a gondot okozó izomtól távolabbra is kiterjedhet. A masszázs terapeuták képesek megtalálni a fájdalom forrást, és elkezdeni a gyógyítási folyamatot.
 
A masszázs terápia segít endorfint felszabadítani a testben, mely segít a fájdalom enyhítésében. Segít csökkenteni a depressziót és az idegességet, és a bőr állapotát is javítja. Akik hátfájással bajlódnak, azoknak enyhülést hozhat a masszázs, és elősegítheti a könnyebb mozgást.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bebizonyították, hogy a masszázs segít a vérnyomás szabályozásában, az immunrendszer megerősítésében, a csecsemők növekedésében, és a sport okozta sérülések gyógyításában. Egy kutatás azt is bebizonyította, hogy a masszázs jót tesz az autista gyerekeknek is, akik a terápia után nem viselkednek annyira kiszámíthatatlanul. Az irodai munkások közül akik masszázsra járnak sokkal éberebbek, és stresszmentesebb az életük. Az olyan pácienseknél, akik valamilyen operáción estek át, szintén segíti a gyógyulást a masszázs. Ezeken felül még az égési sérülést szenvedett betegeket is segíti. Az idő előtt született babáknak is jót tesz a masszázs. Kimutatták, hogy a masszázst kapó csecsemők gyorsabban fejlődnek mint akik nem.
 
 
Az nagyon fontos, hogy profi terapeutához menjünk, ha szeretnénk egy masszázst. Nyílt sebekkel, és törésekkel viszont nem ajánlott masszőrhöz menni egyáltalán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsoljki.blog.hu/api/trackback/id/tr683335950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása