A sportmasszázs eredetileg azért lett kifejlesztve, hogy segítsen az atlétáknak elérni a teljesítőképességük maximumát, vagy segítsen a relaxációban egy nagy esemény után. Manapság már inkább a sérülések megelőzése, és gyógyítása a fő célja ennek a típusú masszázsnak. Természetesen nem kell olimpikonnak lennünk, hogy élvezhessük a sportmasszázs előnyeit. A sportmasszázs segít a nehezen mozgó, a sérült, vagy a krónikus fájdalmaktól szenvedő embereken. 

 

Mi történik a sportmasszázs során?
A sportmasszázs a svédmasszázs egy fajtája, mely stimulálja a vérkeringést, és a nyirokrendszert. A sportmasszázsnak négy fajtája van:

- Esemény előtti masszázs: - Ez egy rövid, 15-45 percig tartó, serkentő masszázs az esemény előtt. A test azon részeire fókuszál, melyek terhelés alatt lesznek az eseményen.
- Esemény utáni masszázs: - Az esemény után egy vagy két órával szokták elvégezni, hogy normalizálják a test szöveteit.
- Erősítő masszázs: - Edzés közben szokták elvégezni a sportolókon, hogy keményebben edzhessenek, kevés sérüléssel.
- Rehabilitációs masszázs: - A fájdalmak enyhítésére szolgál egy sérülés során, hogy a test minél előbb meggyógyuljon.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Mikor kérjünk sportmasszázst?
A sportmasszázst általában akkor kell kérni, ha egy meghatározott problémánk van, mondjuk elgyengült a térdünk a futástól. Egy mozgásterapeutával is érdemes konzultálni, hogy megtudjuk a sérülés eredetét. A terapeuta a sérült részre fókuszál a teljes testmasszázs helyett, mely hatásosabban gyógyít. Mindegy milyen típusú masszázst választunk, a terapeuta úgyis megnézi mire van szükségünk, és mik az elvárásaink.

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsoljki.blog.hu/api/trackback/id/tr123405435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása